Bencze István - Bencze Szőlőbirtok
Területei három fő egységbe tömörülnek, melyek mindegyike különböző magasságokban a Szent György-hegy déli oldalán fekszik. Kiemelt területe a 220-280 méter tengerszint feletti magasságban fekvő, sűrűn bazaltköves Templomdombi-dűlő. A talajra mindenhol jellemző a bazalt, némi tufa, pannon homokkő és barna erdei talaj keveredése, mely mélyebb rétegeiben mész- és vízereket rejt. Legfontosabb fajtái a rajnai rizling, pinot noir, kék bakator, furmint és a kéknyelű.
A borkészítés folyamata a kezdetekhez képest erőteljesen minimalizálódik, a hangsúly ma már szinte pusztán a tökéletes alapanyag megtermelésére helyeződik. A szőlőben a félvad egyensúlyi állapot megteremtését keresi, melyben a növények magasabb rendű, természetesebb kapcsolatot tudnak a környezetükkel kialakítani.
A pincében a présen kívül más elektromos eszközt már nem használ, gravitációs technikákkal, többféle típusú szabadon álló amfórával, kis- és nagyméretű hordókkal dolgozik. A tételeket nem deríti, nem szűri és 2018-as évjárattól kezdve teljesen elhagyja a kén használatát is.